tiistai 22. heinäkuuta 2008

Pöyristyttäviä palloja

Kävin eilen kaupassa, enkä voinut olla ostamatta palloja. Törmäsin siis Lidl:ssä kuvan minikoripalloihin, jotka maksoivat 3,99€ kipale. Noin viisi vuotta sitten olen ostanut tismalleen samanlaisia palloja työnantajalleni yli 20 euron kappalehinnalla tukkukauppiaalta, joka myi vain yrityksille ja kuulemma edullisesti. Koska pallot olivat niin arvokkaita, niitä ei voinut ostaa riittävästi, eikä kaikille liikuntakerhon lapsille riittänyt omaa palloa harjoituksissa. Samojen pallojen löytäminen eilen omasta ruokakaupasta melkein kuusi kertaa halvemmalla tuntui pöyristyttävältä.

Toisen palloista annan kummipojalleni, jos maltan. Toisen jätän tietenkin itselleni ja teen sillä jotain hauskaa. Löytyisiköhän jostain pallolle sopiva kori seinään? Vai pitäisiköhän pallo viedä työpaikalle... Molempien paikkojen naapurit varmaan pitäisivät pomppivan pallon aiheuttamasta metelistä :-)

Mutta siis. Miksi me suomalaiset olemme valmiita maksamaan järjettömiä summia eri asioista? Taannoisella kesäteatterireissulla maksoin yhdestä tehdasvalmisteisen jäätelön pallosta saman verran kuin Saksassa maksoi kolme palloa itsetehtyä italialaista jäätelöä. Ensi kesäksi minun kannattaa varmaan anoa virkavapaata ja perustaa jäätelökioski Helsinkiin.

Sitten vielä tuo Lidl. En oikein aina ymmärrä ko. kaupan herättämiä tunteita kanssaeläjissä. Tunnen nimittäin muutamia opiskelijoita, jotka häpeävät sitä, että he asioivat Lidl:ssä. Siis häpeävät?! Opiskelijat?! Minä yritän kannattaa kyseistä kauppaketjua sen takia, että se sentään yrittää murtaa parin suuren kauppaketjun monopoliasemaa Suomessa ja tämän lisäksi myös tuo maahamme kivoja tuotteita, joita ei muualta saa. Lidl saa pisteeni myös siitä, ettei sillä ole kanta-asiakasjärjestelmää.

Minusta olisi mukavaa, jos Suomen hintataso laskisi. Se ei kuitenkaan laske mihinkään, jos suomalaiset mukisematta maksavat mitä pyydetään ja asioivat esimerkiksi häpeän(!) ohjaamina kalliimmissa kaupoissa.

3 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Miekin kävin tänään Liiterissä,
josta teimme maito- ja mehuostoksemme. =)

Muikea kirjoitti...

Hyvä, hyvä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin asioisin mielelläni Lidlissä (esim. leipätuotteet, murot, maito ja monet muutkin sellaisia, joita sieltä voisi hyvin ostaa), jos tämän kaupungin Lidlit olisi vähän lähempänä. En ymmärrä, mitä häpeämistä siellä asioimisessa olisi.

Muutenkin suosin halpismerkkejä ihan vain periaatteen vuoksi. Eli esimerkiksi Prismasta lähtee mukaan Rainbow-tuotteita kalliimpien sijaan, kun kyseiset tuotteet ovat lähes aina ihan samoja kuin vastaavat "paremman" (yleisesti tunnetun) merkin.