sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

B-vaihtoehto



Perjantaina jouduin pikkuisen pettymään, mutta onneksi veneretkellä oli yksi paikka vapaana. Veneilimme vanhalla porukalla Helsingistä Porkkalan suuntaan ja takaisin. Viikonlopun aikana tietenkin myös uimme, kokkasimme, söimme hyvin, joimme hyvin sekä keskustelimme. Puheenaiheita olivat mm. ihmissuhteet, uskonnot ja seksi (ei sen vähempää, hih).


Ensimmäisen yön olimme Stora Träskössä, joka on aika iso Porkkalan edustalla oleva saari. Stora Träskön erikoisuutena on saaressa sijaitseva pieni järvi. Kävimme kunnon kävelyllä ja näimme kahdesti metsäpeuran ja valkohäntäpeuran sekä yhden kerran nuoren hirven. Jälkimmäisen yön vietimme Hommangrundetilla, joka puolestaan oli pieni ja korkea saari. Hommangrundetilla ei ollut ketään muita kuin me. Myös pienissä naapurisaarissa näytti olevan yksi vene per saari. Erittäin läheltä Helsinkiä voi siis löytää omaa rauhaa!

Sunnuntaina kävimme vain kokkailemassa Brändössä. Ylemmän kuvan lintu on Brändön laiturilla kuvattu tiira, joka ei juuri ihmisiä ujostellut. Vieressä on puolestaan Brändön keittiö. Hyvin paistuivat Lidlin ;-) maukkaat makkarat ja maissit.




Paluumatkalla oli ruuhkaa kuten usein sunnuntaisin. Kun olin kaksi kertaa kerännyt ympäri takakantta lennelleet tavarat kasaan ja saanut kerran köysilaatikon varpaalleni, aloin toimia liikennepoliisina. Kun näin perässä kolmannen kaaharin aloin huitoa kahdella kädellä, näytin molemmilla jopa keskisormea (minä?!) ja osoitin kädellä alaspäin kaasun vähennystä tarkoittaen. Se toimi! Kun takana tulevaa venettä ohjaava ukkeli hidasti, näytin kyllä myös kahdella kädellä peukkua. Kyseessä oli siis kapeahko kohta, jossa on ihan oikeasti nopeusrajoitus, jota nämä täyttä vauhtia ajavat ääliöt eivät tienneet tai halunneet noudattaa. Kaahaaminen aiheutti kauheat aallot, jotka sitten heittelivät meidän ja muiden sallittua vauhtia ajaneiden veneitä lasteineen. Kuvassa olevat Länsisataman kontit olivat hauskan ja kuvauksellisen näköisiä.

Iho vähän kärähti auringossa ja sai muutenkin kärsiä naarmuista sekä hyönteisten puremista. Onneksi uusi lääke tuntuu edes jonkin verran tehoavan noihin viimeisenä mainittuihin. Lisäksi reissulla tuli mietittyä aika paljon asioita. Tiedän kyllä, että kaupunkilaisten kesätauti on se, että aletaan miettiä maalle muuttamista. Useimmilta tuo tauti paranee syksyn pimeydessä. Minä kuitenkin mietin ympäri vuoden pienemmälle paikkakunnalle muuttamista, vaikka viihdyn kaupungeissakin. Ehkä joskus kuitenkin tulee se päivä, kun Muikea muuttaa pikkukaupunkiin tai vastaavaan...
Ps. Kello on jo yli 23.00, mutta jostain syystä blogi väittää sen olevan vasta 21.00 ja risat. Osaako joku kertoa, mistä tämä johtuu?

Ei kommentteja: