tiistai 15. heinäkuuta 2008

Yllätysvieras

Luin etenkin lapsena tosi paljon. Teini-iässä lukeminen jäi muiden tärkeiden juttujen vuoksi ja sen takia, etten oikein löytänyt itselleni sopivaa lukemista kirjaston lastenosaston jäätyä pieneksi. Opiskeluaikana luin lähinnä opiskeluun liittyviä kirjoja, sarjakuvia ja joitakin lehtiä. Fiktiivistä kirjallisuutta ahmin vain muutamien sairauslomien aikana. Pitkään olen ajatellut, että lukeminen olisi taas kivaa, mutta sopivien kirjojen löytäminen on ollut hankalaa eikä ylimääräistä aikaa ole tuntunut olevan.

Matkalle ajattelin ottaa mukaan jonkun pokkarin siitä huolimatta, että olin aina pitänyt näitä pehmeäkantisia bestsellereitä epäkiinnostavina. Kirjan hankkiminen meni niin viime tippaan, että lentoaseman kioski oli viimeinen tilaisuus hankkia matkalle suomenkielinen opus. Valikoima oli ihan hyvä, mutta mikään kirja ei tuntunut osuvalta. Mukaan tarttui lopulta Cecelia Ahernin Yllätysvieras siitä huolimatta, että etukansi herätti kaikki epäluuloni ja takakannen tekstikin enteili raskassoutuista ihmissuhdedraamaa. Kirja yllätti kuitenkin erittäin positiivisesti.

Matkalla en kirjaa ehtinyt juuri lukemaan, mutta matkan jälkeen kotona sairastellessa kirja kului hetkessä. Lukeminen oli niin mukavaa ja kirja oli niin hyvä, että olen jo hankkinut seuraavan kirjan sopivaa lukuhetkeä odottamaan. Kirjavinkkejä otetaan vastaan!

Ei kommentteja: