keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Korhonen, Korhonen, Korhonen...

Keskimääräistä virkeämpi päivä Helsingissä tänään.

Parikymmentä Johanna Korhoseksi naamioitunutta opiskelijaa keskeytti tänään Alma Median rekrytointitilaisuuden Helsingin yliopistossa. Hesarin mukaan opiskelija vetivät kesken tilaisuuden JohannaKorhos-naamarit päähän ja alkoivat esittää Alman paikalla olleille johtoportaan naisille pikkutuhmia kysymyksiä kuten, voiko lesbo saada Alma Mediasta kesätöitä. Löytyy Hesarin sivuilta myös videona. Performanssin takana oli yllätysyllätysyllätys naistutkimuksen opiskelijoiden ja feministien perustama Reagointiryhmä. Mainiota, mainiota. Nostan hattua tämän tapahtuman puuhaajille. Tässä jutussa oli luovuutta ja tekemisen meininkiä. Lisää tällaista!

Toisaalta samaan syssyyn tunnustan olevani yksi vuosituhannen vaihteessa HY:ssa pienen pientä ilmoitustaulusotaa käyneistä protestiryhmän protestiryhmäläisistä. Muistelen tuolloin olleeni nuori opiskelija ja joutuneeni jatkuvasti merkillisen feminismi- ja lesbopropagandan kohteeksi. Pidän naisten oikeuksien ajamista hyvänä asiana, mutta täydellisen hyvänä en sitä pidä, koska se vähentää toisesta päästä etuja ja lisää velvollisuuksia. Ymmärrän toki lesbojen katsovan tätä ilmiötä eri näkökulmasta. Ja huom, minulla ei ole mitään lesboja vastaan sinänsä, mutta sitähän on tämän kirjoituksen jälkeen enää vaikea vaikuuttaa. Aikanaan yliopistolla opin, että naisasianaisista eri tavalla ajatteleva oli melko automaattisesti sovinisti, seksisti jne. Traumoja on näköjään edelleen :-)

Toinen päivän piristys oli se, että Helsinki oli humoristisen täynnä poliiseja ja poliisiautoja. Niitä oli niin paljon, että sekin alkoi näyttää performanssilta. Spårat olivat myöhässä ja tekivät kiltisti kunniaa turvasaattueille, joita meni Mannerheimintien lisäksi Pasilassa ja Vallilassa asti. Taivaalla pyöri parikin helikopteria samanaikaisesti. Erään uskonnollisen yhteisön ulkomaalaistaustainen johtaja pälyili stressaantuneena pyhäkkönsä edessä ja kyseli, mitä on sattunut. Yritin rauhoittaa häntä Etyjistä mainiten, mutta onnistuin suoristamaan hänen otsaryppyjään vain vähän.

Kuvana on Sami Keron otos, joka julkaistiin tänään Hesarin verkkoliitteessä.

Ei kommentteja: