perjantai 20. kesäkuuta 2008

Pilvistä ja palloisaa juhannusta!

Haaa, nyt taitaa olla joku juhannus meneillään. Pienesti vahingoniloisena katselen harmaata näkymää ikkunasta enkä ole yhtään kateellinen merellä ja mökeillä oleville tyypeille. Minulla on tiedossa pienet ja varmaan rauhalliset kaupunkikekkerit, jotka osuvat sopivasti suunnitelmiini. Univelkaa ja kotitöitä on kertynyt sen verran rästiin, että tämä pitkä viikonloppu kuluu leppoisasti niiden hoitamiseen. Ja EM-kisojen seuraamiseen....

Eilinen peli oli mainio! Saksa voitti, kuten Terkut täältä* jo ehti kertomaan. Ottelu oli jännittävä ja sitä katsoessa jalkapallon osakkeet minun penkkiurheilupörssissä nousivat rajusti.

Monien lajien osalta kiinnostustani syövät huippu-urheilun tietyt ongelmat, joita tällä hetkellä käsitellään mediassa Suomen hiihtäjien osalta. Kiinnostukseni yleis- ja kestävyysurheilua kohtaan on lopahtanut lähes kokonaan, sillä aavistukseni mukaan juuri niissä dopingilla on merkittävin rooli. Autourheilun puolelta F1 on jotenkin kiinnostavaa, mutta onhan se hirvittävän epäekologista eikä sitä fyysisestä rankkuudesta huolimatta voi mielestäni urheiluna verrata muihin lajeihin. Monien taitolajien (esim. taitoluistelu, voimistelu) ongelma on siinä, että ne perustuvat mielestäni liian paljon tuomarien pisteytykseen. Joukkuelajeista jalkapallo on miellyttänyt kohteliaisuudellaan ja siisteydellään. Esimerkiksi jääkiekko sai minulta kenkää liian rajujen taklausten, tappeluiden ja mainostulvan vuoksi. Tällä hetkellä fanitan urheilulajeina mm. jalkapalloa, suunnistusta, purjehdusta, esteratsastusta, alppihiihtoa, mailapelejä, taitoluistelua ja voimistelua. Yleisurheilun puolella kunnioitan ottelijoita, joiden pitkäkestoinen ja monipuolisuutta vaativa urakka on kunnioitettava. Mitään noista lajeista en seuraa, mutta silloin tällöin juutun ruudun ääreen jalkapallon, esteratsastuksen tai alppihiihdon vuoksi.

Jos alkaisin jotain urheilulajia seurata, niin kyllä se varmaan olisi jalkapallo. Se kuitenkin taitaisi edellyttää sitä, että olisi joku joukkue, jota kannattaa. Olen kerran käynyt HJK:n matsissa loppukesällä 2006 ja siitä tulikin HJK:lle kauden ensimmäinen tappiomatsi. Vähän masentava alku siis... Katsotaan nyt kuitenkin herättävätkö nämä EM-kisat minussa jotain pysyvämpää kipinää.

* Tsekkaa ihmeessä ruohonjuuritason tunnelmia suoraan Baselista. Juuri tämän takia minä niin tykkään blogeista...!!

Ei kommentteja: