maanantai 3. marraskuuta 2008

Nettinudismi

Viime aikoina olen joutunut funtsimaan yksityisyys/julkisuus-teemaa. Aloitin esmes syksyllä uuden harrastuksen, jonka alkeisryhmässä sattui olemaan eräs asiakkaamme (ei sentään oma asiakkaani, vaan erään ex-työkaverini asiakas). Harrastus on luonteeltaan sellainen, etten kauhean mielelläni jakaisi sitä kokemusta asiakkaan kanssa. Ongelma ratkesi kuitenkin nopeasti, sillä kyseinen henkilö jätti harrastuksen yhteen kertaan.

Toinen pohtimisen arvoinen asia on Guugeli. Internet on aivan mahtavan upea systeemi, mutta se on myös inhottavan perusteellinen ja pitkämuistinen. Aika hiljattain löysin netistä jotain itseeni liittyvää, mistä en hirveästi pitänyt. Noin niinkuin ideologisesti. Lisäksi kun aloin entistä useammin kuulla asiakkailta ja muiltakin, että "mä oon guuglannu sut", rajasin hieman niitä tietoja, joita minusta voi netin kautta löytää. Toisaalta vajaan vuoden aikana olen löytänyt netistä kaksi pitkään kadoksissa ollutta ystävää ja kaksi sukulaista, joita en ole koskaan tavannut. Tirkistelen siis itsekin, enkä halua olla kokonaan piilossa.

Blogaaminen on tietenkin lisäongelma yksityisyyden varjelemisessa. Polkkaajat eroavat toisistaan siinä, miten ja mitä käsittelevät blogeissaan, mutta jollain tavalla blogaamisen perusidea kai aina liittyy sähköiseen voyerismiin ja ekshibiotionismiin. Eli viuhahdellaan viuhahdellaan...

Kuva napattu täältä: http://kuvasin.files.wordpress.com/2007/08/010.jpg

Ei kommentteja: